Evanđelje po Luciferu

subota, 04.02.2006.

Ćiro, srbiguzico!

Jedan je srpski tabloid objavio razgovor sa Ćirom BlaževiĆem, koji najavljuje spremnost, da preuzme treniranje beogradske Crvene zvezde, kluba koji se diči naslovom europskog prvaka. Eh da, isti onaj Ćiro, koji je govorio o tome kako svi igrači moraju biti Hrvati i katolici, da bi klub dobro funkcionirao; isti onaj Ćiro koji se pjenio protiv muslimana, pa onda jednu islamsku reprezentaciji trenirao, s uspjehom; pa onda, zašto ne i klub dobrih pravoslavaca?

No ono što zaslužuje pažnju, jest Ćirin odgovor novinaru Zornjaka, kada ga je ovaj nazvao da ga pita da li je ozbiljno mislio. I reče Ćiro:
Sine, ti znaš da ja mogu biti klun kad razgovaram s novinarima. Kad je u pitanju nogomet, onda sma studiozan i ozbiljan, a sve izvan toga je folklor. Koji put se zafrkavam, pa onda neki to pogrešno shvate.

Sjećate li se, da se prije jedva godinu dana isti taj Ćirohito kandidirao za predsjednika države? Naravno da je to bio "folklor"(samo je podijelio glasove desnice), ali iznenađuje, da on to tako otvoreno priznaje! Naravno, izigravao je "klauna" i onda, kada je 1999. najavljivao da Će emigrirati iz Hrvatske, ako koalicija pobijedi na izborima; pa i kada je kasnije dokazivao, da je zapravo pobijedio HDZ. :)

Pa nastavlja, i ti sad pogodi, da li je to što govor opet "zafrkavanje", ili je ozbiljno:
Ne idem u Zvezdu, nitko me nije zvao, iako znam da moji neprijatelji, ti dušmani koji mi srce razdiru, samo čekaju da učinim nešto slično, pa da me opet krenu razapinjati.


Eh, da. Klaun: to je najkraći opis Ćire Blaževića, kada se radi o svemu, osim o treniranju nogometaša, u čemu je izvrstan.

Davno, davno, bio je čarobnjak sa bijelim šalom koji je nakon četvrt stoljeća suše doveo Dinamo do naslova prvaka ondašnje države, i ne tako davno doveo je Hrvatsku do brončane medalje na svjetskom prvenstvu, i to nimalo slučajno nije bilo, nego rezultat izvrsnoga rada! Mnogi su komentatori tada uočili odličnu timsku igru hrvatske reprezentacije (što ljudima "s ovih prostora" inače baš nje vrlina) i marljiv rad na terenu (još manje!).

Velik, u svome poslu. A klaun, izvan toga.

Potaknuo me da komentiram taj fenomen uspješnih ljudi, koji se ulizuju političarima; od mediokriteta to i očekujete, jer im je to način da u životu napreduju, ali zanimljivo je vidjeti od onih, kojima to ne treba.

Sjećate se kako se Ćiro uvlačio Franji, u ono doba kada je Dinamo bio "Građanski", pa "Croatia", kada su mu BBB skandirali "Ćiro, pederu, Ćiro pizdo, Dinamo si izd'o!" Hh, kako sam se slatko njegovom cirkusiranju smijao! Govorio je kako se divi Franjiom poznavanju nogometa i kako uvijek sluša njegove savjete; umjesto da mu lijepo kaže, da mu se u posao ne petlja.

Nemalo takvih ljudi ima. Iva Majoli igrala je s Franjom tenis i hvalila njegovu igru, rekla je, kako je gotovo dobio set! Ej, starac da dobije set protiv profesionalke, koje odvratno ulizivanje!I Goranu IvaniševiĆu, naravno, tako nešto ne bi palo na pamet. (Uvlači se Iva dobro i dalje, pa se tako pojavila prije par dana na "Molitvenom doručku" sa Jurajem GrmiĆem mlađim, uz hrvatsku delegaciju koja se gurala da se pojavi u gomili sa par tisuĆa blaziranih Amera, plus Vuka DraškoviĆa. Taman si odgovaraju: Franjo Tuđman, hrvatski George Washington; George W. Bush, američki Franjo Tuđman!)

Uvlakači, ulizivači, poturice, srbiguzice.

Klauni.

I kada se oko nekoga jate, i njega prave klaunom.
- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.