Evanđelje po Luciferu

srijeda, 24.05.2006.

Mašta je najveća moć, Božanska i Sotonska

U vezi nekoliko pitanja i tez akoje sam postavio, evo napriliku jučer o Donu Smeđem i njegovoj knjizi: da li zaista možete vjerovati, da među ogromnim brojem priča i pričica, pjesma i mantri što se o bogovima, anđelima, dusima itd. pričaju, pjevaju ili u trans pada, možete li zaista pomisliti, da je jedna od njih, samo jedna, puna istina, Božja, objava, a sve ostale su ili Sotonina laž, ili samo proizvod bujne mašte, uglavnom nešto posve bezvezno i u najmanju ruku nekorisno, a vjerojatno i štetno?

A koliko je Božanstvo iznad običnoga ljudskoga uma, koji je pak (um) tako živ i maštovi, i to mu je glavna vrlina, da smišlja priče i pričice!

Pa je onda Bog, eto, punu i potpunu istinu predala jednm divljem plemenu uzgajivača koza iz pustinje prije cca 3500 godina (u ondašnjim okvirima, bili su nešto kao Hercegovci), a recimo, sve što su najbolji umovi tadašnjih civilizacja smišljali, bile su obična lupetanja?

Sotona naučva da je ljudska mašta najvrednija sila u uinverzumu, i da ju treba koristiti neumjreno, bez oklijevanja, begranično.

Zamjerio mi je netko npr. na forum.hr, kad sam postavio dilemu o Lazaru i bogatašku, odgovarajući tipičnom kršćanskom kazuistikom koja sama sebi lovi rep i nikada ništa ne odgovori, da ja eto ne kužim da je ta priča alegorija, pa da je Isus htio reći to i to, i treba to shvatiti točno tako, i šlus, nemoj tu da mi vrdaš!

A ja naravo znam, što je alegorija, i cijenim alegorije, i učim vas da iz jedne razvijete drugu.

Ima jedna priča koja je u Bibliji, lii u tumačenjima neke posebne sekte, ili u Kuranu, u Budhinim govorima, u izlaganjima proročice Gabrijele itd.

Priča duboka kao svemir, i plitka kao pokemoni.

I ima izlaganja Božanskog u pričama o Perunu i Zelenom Juri, Hamletu u Hary Poteru, Severininoj štikli i Pokemonima.

Svi sektaši, koji smatraju da Boga samo oni posjeduju, kažu: Postoji jedna jedina Istina, i mi je posjedujemo!

Pa onda recimo oni, koji sebe sotonistima zovu, imaju neku svoju verziju jedne i jedinie istine.

Ali, Sotona nije sotonist. Sotona kaže: slobodno sebi ispričajte svoju priču, vodite se njome, kreirajte svoju vjeru ako hoćete!

Lucifer je LUČONOŠA, nosi tek luč, ne svespaljujuću vatru. Na luči, može se pripaliti druga luč, i tako u beskraj, od jedne neponovljive individue ka drugoj.

Sotona ne vodi ljude za sobom, nego ih tjera ispred sebe.

Onaj koji se Sotoni smije i koji ga prezire, njegov je učenik.

Onaj pak koji ga se boji i koji ga mrzi, njegov je rob.
- 16:13 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.